Jenny Jernunger

Snubbelfian
Tänkte skriva om de senaste passen som varit under helgen och resten av veckan. 

Lördag: red ett pass utomhus i mörkret med Emilia. Emilia fick börja och Sonata var pigg och spänd men Emilia löste det bra tycker jag, så skönt att se att hon inte är rädd längre! Sen red jag igenom henne lite mer ordentligt och även då var hon ganska spänd men ändå superfin! Speciellt galoppen början bli sådär fantastisk, man kan bara sitta där och rida istället för att måsta driva och tjafsa hela tiden. Så skönt!!

Söndag: red ett dressyr/bompass inne i ridhuset på hackamore. Sonata var jättefin men blir lite tung på hacket men annars superfin! Lyfte fint på fötterna över bommarna och orkade hela passet. Var lite trött och seg men ändå helt okej. Men alltså hur fin är hon inte??!! (null)
(null)
(null)
(null)

Tisdag: red ett markarbetespass i ridhuset. Emilia fick värma upp henne och sen red jag. Sonata var snubblig och lite tramsig men ändå väldigt fin i formen och hade bra tempo. Hon tycker ju att det är så himla kul att skutta och gå över bommar så hon blir lite springig och ofokuserad, men duktig ändå!!  (null) (null)

Onsdag: hoppning på ridskolan. Markarbete med mycket svängar. Kiara var SUPERpigg och helt galen från början. Hon bara sprang och var ganska okontaktbar från början. Men sen blev hon superfin och hoppade helt fantastiskt!!! (null)

Torsdag: red barbacka i ridhuset. Sonata var superfin, lite trött och seg eftersom man kommer åt henne mer barbacka än med sadel men hon var verkligen sååå fin!!! (null)
(null)
(null)

Fredag: red ett dressyrpass med Björns dressyrsadel i ridhuset. Sonata var pigg men ändå seg, ganska konstig blandning och därmed lite svårt att hitta ridningen i början men sen blev hon JÄTTEFIN!! Jobbade på samlad trav, ökad trav, öppnor, skänkelvikning och galopp på volt. Vi jobbar på styrkan i galoppen så att hon ska orka galoppera och så småning om orka samla sig. Superfin och fantastisk känsla!  (null)

Lördag: Madde kom och hjälpte till att tömköra Sonata i ridhuset. Det var mest Bengt-Åke som tömkörde men mot slutet tog Madde henne och jobbade lite öppnor, skänkelvikningar och sen satte hon lite tryck i henne så att hon verkligen fick jobba. Superponnyn sprang så fint så!! 

Sen frågade jag även vad vi ska fortsätta jobba med och Madde sa att jag skulle fortsätta precis som hag gjort. Vilket måste vara ett bra betyg på att Sonata utvecklas åt rätt håll. Blir så glad!!  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)