Jenny Jernunger

Veckans pass
Har varit lite inaktiv här, men efter förra veckan då jag hade minst ett stall om dagen så tog jag lite ledigt från lördag till tisdag. Men det var verkligen skönt, kändes som jag var helt utmattad ahhaha. 

I tisdags hade jag Sonata. Jag longerade henne på planen och hon var fin. Lite stel och trippig, "vågade" inte riktigt länga ut steget och jobba med hela kroppen. Men mot slutet blev hon faktiskt ganska avslappnad och sänkte huvudet i en fin båge och ryggen kom upp ordentligt!  (null)
(null)

Igår var det ridskolan. Jag red Kiara och vi hoppade lite gymnastik/bana/kombination(?) Aa de va liksom en bana av gymnastik med två kombinationer ahhaha. Aja de va iallafall VÄLDIGT kul och EXTREMT jobbigt för både mig och Kiara. Redan efter uppvärmningen hade hon börjat svettas och blev lite seg och slö... så då tog jag ett spö och hon kom igång igen. När vi började hoppa var hon lite slarvig osv, och första studsen sprang hon ut mitt i och blev stressad:( hon är sååå söt, hon är ju bara 7år och ganska oerfaren vilket medför att hon när hon tappar balansen eller inte riktigt förstår så blir hon stressad och väljer att springa på sidan. Men man märker för varje språng hon växer och blir mognare, hon förstår mer och mer!!  (null)
(null)

Idag har jag varit hos Sonata. Började med att skritta ända från stallet och bort till planen istället för att hoppa upp där borta. Vilket var första gången i nya stallet, men det tick jättebra. Sen skrittar jag fram länge, och hon var fin och avslappnad men lite stressad pga hästlastbilen som åkte runt. Sen var hon jättefin när vi travade fram, och sen efter en kort skrittpaus fick hon spunk😂 så då fick vi skritta tillbaka, hämta linan och så gick jag till ridhuset och longerade henne. Efter lite trav och galopp hoppade jag upp igen och då var hon fin och "lugn" igen. Hon skötte sig iallafall jättebra och orkade till och med galoppera två varv utan avbrott i varje varv! Så otroligt många framsteg!! Älskade älskade ponnyn❤️❤️ (null)