Jenny Jernunger

Tis, ons & tors
Samma sak varje vecka..hemma sent och inget bloggande på kvällarna. Därför blir det även denna vecka en sammanfattning av de senaste dagarna.  (null)

I tisdags hade jag Breezer, fick med mig både mamsen och Ida vilket var kul eftersom jag nästan alltid är ensam i stallet. 

Vi började med att fixa allt i stallet och det går ju såå fort när man är flera! Sen tog vi mes två vattenkannor ner till hagen när vi skulle ta in honom. Och eftersom han har en hagkompis så måste man ta in honom också och sen var det bara en häst kvar så vi tog in den också, vilket resulterade i att Tjidtjie fick ta in Breezer helt själv. Såå stolt!  (null)
(null)

Sen fixade vi honom och gick bort till ridskolans uteplan. Red först fram jättelänge i skritt och trav, jobbade mycket volter och övergångar och även lite skänkelvikningar. Sen galopperade jag igenom honom och han var jättefin! Såå nöjd med honom! Sen tog Ida fram en liten bock åt oss åså res vi över den ett par gånger. Red från alla olika håll, med olika vinkling och olika hastighet. Jätteduktig var han och jag är SÅ nöjd med honom!!  (null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Sen fick Ida prova lite och det gick också bra! Han är så underbart snäll och cool. Han är liksom helt med på allt man ber honom att göra, så fantastisk!!  (null)
(null)

Igår hade jag Sonata och ridskolan. Var först till Sonata, fixade först allt i stallet och tog sen ut henne på en promenad och betade henne lite innan jag borstade av henne och släppte ut henne i hagen igen. Hon har ganska pigg och lite trippig men det gick bra.  (null)
(null)

Sen gick jag bort till ridskolan, fixade Savannah och byggde fram banan vi skulle hoppa. Sen gick vi ut och började rida fram. Savannah var ganska seg och stel till en början men det blev snabbt bättre och snart var hon jättefin! Även galoppen var väldigt fin. Sen började vi hoppa fram, kom på ett kryss med bom, ett galoppsprång, hinder. Sen höjde Johanna krysset och sen satte hon upp det till ett räcke som låg på ca 95. Savannah var sååå fin!! Jag kände mig inte ens osäker! Sen höjde Johanna lite till så det låg på mellan 105-110, vilket dock såg lite stort ut... hon stannade första gången för jag la henne fel på bommen, sen hoppade hon fantastiskt men fick inte upp bakbenen tillräckligt så vi rev. Provade då igen och fick ett till stopp innan vi hoppade en gång till. Men jag är såå nöjd! Hon vågade, jag vågade och språnget blev fint!! Sen hoppade vi en bana påta 70cm, sååå fin!! Verkligen klockren hela passet, känna som att ridningen verkligen börjar gå bra nu!       (null) 
(null) (null)
(null)
(null)
(null)

Åkte även förbi Breezer och lämnade mina ridkläder och när jag skulle säga gonatt till honom låg han och sov, älsklingen (null)

Idag var jag alltså hos Breezer. Kom dit vid halv tolv och hjälpte då Sandra att ge lunchen och sen åt jag själv lunch innan jag fixade alla stallsysslor. Sen tog jag in honom, fixade honom och red bort till ridhuset. Tänkte att det kunde vara skönt att slippa hettan och att få rida inne en dag. Dock verkar han inte riktigt gilla ridhuset för han blir lite springig.. men han var ändå sååå fin! Red dressyr och han var verkligen jättefin och avslappnad i skritt och trav, galoppen har han fortfarande svårt för men han kämpar på och det blir bättre! Sen red vi en sväng i skogen som avvärmning och han var fin även där. Dock pigg men det får man va i skogen!  (null)

Efter det fick jag bort till Sonata, fixade allt i stallet, fyllde vatten i hagen, rengjorde vattenhinken och sen tog jag in henne. Borstade först av henne så mycket damm som gick, dock var hon ändå grå efter.. sen satte jag fast ett schabrak med en lös täckesgjord och satte på träns och sen tog jag en barbacka tur med pappa som sällskap. Såå mysigt! Första gången jag red henne barbacka men hon var såå lugn och snäll, fina lilla ponnyn. Mitt hjärta❤️ (null)
(null)
(null)