Jenny Jernunger

Long time no see (lååångt inlägg)
Tänkte köra en liten catch up på veckan som varit eftersom jag nu inte bloggat på en vecka. Det beror helt enkelt på att jag inte kommit mig för, jag har tänkt tanken att jag orde sätta mig ner och blogga med har helt enkelt inte pallat göra det. Men nu sitter jag här och tänkte komma ikapp lite. 
 
Vi kan väl ta allt i ordning, så vi börjar väl med förra helgen. I lördags var jag till Lit och red en sväng i vårvädret tillsammans med Wilma som var hemma över helgen. Jag red Mingla eftersom Wendy är hennes och hon såklart vill rida henne. Red med hack och Mingla var riktigt fin. Hon tyckte det var lite jobbigt men hon var superfin! Vi red en lite annan tur än den jag och Ida brukar ta, men när vi kom fram dit vi skulle rida så var det inte uppplogat så vi fick rida en bit i skoterspåret och sen rida genom Korsta hem. Hästarna var pigga och glada att komma ut i det fina vädret. Det var säkert 10 grader varmt och helt fantastiskt skönt ute. 
 
 I söndags var jag till Sonata och Breezer. Först var jag till Breezer och det var verkligen snökaos. Snöstorm utan dess like med riktigt blöt snö. Därför bestämde jag och Alina oss för att rida i ridhuset istälet för på planen som vi egentlgen tänkt. Så då skyndade vi oss iordning och gick dit en sväng. Blev bara ca 20 min i ridhuset eftersom lektionerna började sen, men Breezer kändes ganska stel i kroppen. Men det berodde förmodligen på att han frös pga snöstormen. När jag travade av var han verkligen jättefin så det kändes skönt att avsluta bra. Är så glad över honom, Emilia är världens bästa som låter mig rida honom<333333
 
När allt var klart hos Breezer snabbade jag mig bort till Sonata och fixade allt där, och sen fick hon faktiskt komma in trots att klockan bara var ca halv fem. Men hon var helt genomblöt av snö och såg inte ut att lida av att slippa va ute i det vädret. Blev ingen promenad som man kanske förstår, men hon fick istället massa pussar och puts i stallet. Mysponnyn<3
 
måndags tog jag en vilodag från stallet och låg bara hemma i min säng och kollade serier hahha. Men i Tisdags pallrade jag mig iväg till Lit och red båda hästarna. Började med Wendy och hon fick gå ett kortare dressyr/joggingpass. Hon var ganska seg och trött, men det är bara skönt ibland eftersom hon blir så överladdad och bockar en del när hon är överpigg. Men hon var iallafall JÄTTEFIN och jag är såå nöjd med henne. Det känns verkligen att jag förstått hur jag ska rida henne för att det ska funka. Bästa ponnyn<3
 
Motionerade även Mingla såklart eftersom det egentligen är hon som är i störst behov av det. Började med att longera henne, men eftersom det var lite trångt på stallplanen pga några lastbilsflak så kunde hon bara skritta och trava på linan. Så när det var klart satte jag fast ett grimskaft som tyglar i grimman och red litegrann så hon skulle få galoppera lite också. Och hon var jätteduktig. Tyckte det var lite väl kul i början att varken ha sadel eller träns så då bockade hon en del men sen släppte det och hon jobbade till och med i en fin form. Såå himla söt är hon, den lilla tjockponnyn<3
 
I onsdags hade jag Sonata och hoppträning på ridskolan. Var först till Sonata, men hade lite bråttom så fixade bara allt i stallet, tog in henne och borstade av henne. Såklart massor av pussar också, tror starkt på att det påskyndar läkningsprocessen;))
 
Sen fick jag springa bort till ridskolan och snabbfixa Nora. Sen red jag ett helt fantastiskt hoppass på henne. Hon var lugn och låg kvar i ett bra tempo även fast jag inte höll i henne och hon var verkligen helt klockren. Vi hoppade bana med lite titthinder som regnbåge, grindar och vattenmatta. Hon tittade inte på nånting utan hoppade allt utan att tveka. På slutet hoppade vi en bana som låg mellan 70-90 cm och det gick superbra!! Jag är så glad med henne, hon är verkligen helt fantastiskt att rida!!! När vi ridit klart duschade jag av henne i ett försök att få henne ren, men hon blev iallafall lite mer ljusgul på rumpan än den tidigare ganska mörkgula färgen;) 
 
Igår var jag hemma, sjuukt rastlös när jag inte är i stallet hahaha. Får typ damp i helakroppenXD
Idag har jag varit i Ås hos Sonata och promenerat och myst på. Hon är så fantastiskt lugn och snäll nu när hon skrttat ett par veckor. Dom första promenaderna var bara jobbiga eftersom hon hade så mycket energi och man var tvungen att hålla i henne hela tiden haha. Men nu är hon så lugn och avslappnad att man kan gå framför henne och bara chilla. Idag gick vi till ridskolan och promenerade lite på ridplanen som blivit uppskottad. Hon tyckte det var superskönt att komma ut i solen och gå lite, sen fick hon gå ut i hagen utan täcke. Minst lika uppskattat!!!
 
Som ni ser så är det stålande sol på alla bilder sen i söndags och det stämmer faktiskt. Det har varit helt perfekt väder HELA veckan, sååå lycklig!!!